R. Pumputienės komentaras PHARMABOARDROOM – apie naują vaistų kompensavimo sistemą

2019-04-25

R. Pumputienės komentaras PHARMABOARDROOM – apie naują vaistų kompensavimo sistemą

2019-04-25

Amerikos prekybos rūmų komiteto farmacijos klausimams „Local American Working Group“ vadovė Rūta Pumputienė farmacijos naujienų tinklalapyje „PharmaBoardroom“ dalinosi mintimis apie naują vaistų kompensavimo sistemą, kuri atsiranda dėl pakeitimų Farmacijos įstatymui bei LR Sveikatos apsaugo ministrui priėmus naują sistemą detalizuojančią tvarką.

R. Pumputienė pastebi, kad vaistų kompensavimo tvarka ir sprendimų priėmimo procesas yra ne lenktynės, ne sprendimų priėmėjų ir vaistų gamintojų galynėjimasis, o procesas, kuris turi užtikrinti pacientų interesus: jis turėtų užtikrinti, kad Lietuvos pacientams reikalingi vaistai būtų kompensuojami greitai, o biudžeto lėšos – taupomos.

„To padaryti neįmanoma neįtraukus į sprendimų priėmimo procesą visų suinteresuotų pusių, neužtikrinus maksimalaus skaidrumo, neeliminavus bereikalingo popierizmo ir nepasirūpinus, kad neliktų nepagrįstų ekonominių barjerų ypatingai vaistų, skirtų onkologinių ir retų ligų gydymui, kompensavimui“ – sakė R. Pumputienė.

Šaltinis: https://pharmaboardroom.com/legal-articles/a-new-assessment-procedure-for-reimbursable-medicines-in-lithuania-a-change-for-the-better/